Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "аерозагадување"

Што е аерозагадување и кои се најголемите причинители?

Што е аерозагадување и кои се најголемите причинители?

17.12.2017 Денес, сѐ почесто во јавноста го сретнуваме терминот „аерозагадување”. Но не само во јавноста, туку ние секојдневно, директно, сме изложени на неговото штетно влијание. Во најголем дел од случаите тоа е антропоген процес, настанат како последица на човековите активности во животната средина, кои имаат негативен ефект врз атмосферата (преку испуштање на штетни гасови), при што атмосферата значајно ја менува својата структура. Настанува во нејзинот најнизок слој (тропосфера), кој е во непосреден контакт со површината на Земјата. … Read entire article »

Filed under: На тема

Advertisment ad adsense adlogger