Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "Душко Мукаетов"

Овогодинешната награда Гоце Делчев и вистината за една неправда!

Овогодинешната награда Гоце Делчев и вистината за една неправда!

6.05.2016 Оваа година, на 4 мај беше доделена реномираната награда Гоце Делчев за особено значајно остварување во сите области од науката од интерес на Република Македонија. Според пропозициите, наградата се доделува за научно остварување објавено во претходната година, под услови определени со Закон за државните награди (“Службен весник на Република Македонија” бр. 52/2006). Оваа година, за трудот „Педолошка (почвена) карта на Македонија и нејзините толковници”, беа наградени проф. д-р Јосиф Митрикески, академик Ѓорѓи Филиповски, проф. д-р Татјана Миткова, доцент д-р … Read entire article »

Filed under: На тема

Advertisment ad adsense adlogger