Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "Лазарополе"

Лазарополе – восхитувачка убавина на планината Бистра

Лазарополе – восхитувачка убавина на планината Бистра

20.06.2012 Лазарополе претставува една од највисоките (1350 м) и најубавите селски населби во Република Македонија. Се наоѓа на прекрасна локација во југозападниот дел на живописната планина Бистра, со извонреден поглед кон долината на Мала (Гарска) Река и планината Стогово. До селото се доаѓа по добар асфалтен пат од правец на Гостивар и Маврово, скршнувајќи од патот Маврово-Дебар кај месноста Бошков Мост. Оддалеченоста од Скопје изнесува 145 км или околу 2 часа возење, од Гостивар 75 км, … Read entire article »

Filed under: Викенд предлог

Advertisment ad adsense adlogger