Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "најубавите плажи во Европа"

Некои од најубавите плажи во Европа

Некои од најубавите плажи во Европа

21.06.2012 Летото започна, а температурите се навистина високи. Веројатно многумина веќе решиле каде ќе го поминат својот одмор. Но за оние кои сеуште се во размислување, претставуваме неколку од можеби најубавите плажи и летни дестинации во Европа. Тропеа, Калабрија Тропеа е вистински бисер на Тиренското море и една од најпознатите плажи во истоимениот град, сместен во областа Калабрија на југот на Италија. Плажата ја карактеризира километар бел ситен песок поради што е и наречена “плажа на боговите“. Главо … Read entire article »

Filed under: На тема, По Светот

Advertisment ad adsense adlogger