Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "плажа"

Лидо ди Јесоло – Убавина на Јадранот

Лидо ди Јесоло – Убавина на Јадранот

10.3.2018 Лидо ди Јесоло е летувалиште во североисточна Италија, на Јадранското Море, во близина на Венеција. Се наоѓа во близина на северниот крај на венециската лагуна. На почетокот на дваесеттиот век, Јесоло била мала и незначајна копнена населба долга околу 500 метри во регионот Венето. Сега таа е долга 15 km, со ситен и светло кафен песок и бистра вода со температура од 16 степени. Големите песочни плажи, редови лежалки и ноќна забава привлекуваат илјадници туристи секое … Read entire article »

Filed under: По Светот

Некои од најубавите плажи во Европа

Некои од најубавите плажи во Европа

21.06.2012 Летото започна, а температурите се навистина високи. Веројатно многумина веќе решиле каде ќе го поминат својот одмор. Но за оние кои сеуште се во размислување, претставуваме неколку од можеби најубавите плажи и летни дестинации во Европа. Тропеа, Калабрија Тропеа е вистински бисер на Тиренското море и една од најпознатите плажи во истоимениот град, сместен во областа Калабрија на југот на Италија. Плажата ја карактеризира километар бел ситен песок поради што е и наречена “плажа на боговите“. Главо … Read entire article »

Filed under: На тема, По Светот

Advertisment ad adsense adlogger