Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "снежни врнежи"

Интензивните снежни врнежи не се ништо невообичаено за Македонија

Интензивните снежни врнежи не се ништо невообичаено за Македонија

13.02.2012 Првата половина на месец февруари беше карактеристична по интензивните снежни врнежи во Македонија, но и на целиот Балкански Полуостров. Кај нас, височината на снежната покривка на одредени места достигна големи вредности во однос на претходните неколку години, што предизвика вистинско изненадување. Тоа е поради фактот што во последните десетлетија, веројатно како последица на глобалното затоплување, зимите на овие простори станаа доста потопли и посушни. Сепак, ако се вратиме наназад, имало периоди и години со многу … Read entire article »

Filed under: На тема

Advertisment ad adsense adlogger