Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "студенти"

Извадок од статутот на ИЗСГ Природник

Извадок од статутот на ИЗСГ Природник

ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ Член 4 Истражувачко здружение на студенти географи ПРИРОДНИК – Скопје ги остварува целите и задачите во согласност со овој Статут. Здружението ги има следниве цели: 1. Потикнување и организирање на студенти географи заинтересирани за занимавање со научно истражувачка работа, овозможувајќи им прошитување на своите знаења; 2. Развивање на интересот на студентите за науката; 3. Развивање на еколошката свест на студентите и учениците; 4. Формирање на научни збирки на здружението; 5. Изработка на елараборати, програми, планови и проекти како за … Read entire article »

Filed under: Природник...

Експедиција: Стаза Шопова 2010 (30.09-05.10.2010)

Експедиција: Стаза Шопова 2010 (30.09-05.10.2010)

10.10.2010. Од архивата…Традиционално ИЗСГ Природник беше гостин на експедицијата наречена Стаза Шопова. Стаза Шопова 2010 се одвиваше наизменично во Србија и Бугарија. На оваа експедиција учество заземаа 14 студенти од различни студенски години од Институтот за Географија. Првиот ден беше искористен за разгледување на градот Ниш и одење до Власина. Вториот ден од експедицијата претставуваше дестинацијата Пл. Грамада и искачување на нејзиниот врв Вртоп 1719 м. За време на пешачењето по околниот терен беа забележувани повеќе видови на … Read entire article »

Filed under: Природник...

Наставни соопштенија за студентите

Овде ќе ги добивате и најновите соопштенија поврзани со наставата. … Read entire article »

Filed under: Наставни

Advertisment ad adsense adlogger