Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "4810"

Мон Блан – алпска авантура на 4810 мнв

Мон Блан – алпска авантура на 4810 мнв

14.09.2012 Алпите, настанати во текот на стотици милиони години со судирање на африканската и евроазиската тектонска плоча, денес претставуваат еден од најмаркантните планински венци простирајќи се околу 1200 km во должина на територијата на седум европски држави. Изобилуваат со врвови кои ја надминуваат височината од 4000 метри, од кои посебно може да се издвојат Мон Блан, Монте Роса и Матерхорн. Токму Мон Блан, покривот на Алпите висок 4810 метри, беше нашата дестинација за искачување ова лето. Самиот … Read entire article »

Filed under: По Светот

Advertisment ad adsense adlogger