Ропото: Грчкиот заборавен град што тоне

Во централниот дел на Грција, близу градот Трикала во северозападна Тесалија, затскриено на падините на планината…

Вселенскиот телескоп Џемјс Веб – Голем чекор за човештвото и отворена врата за знаење на генерациите што доаѓаат

Првите слики од вселенскиот телескоп Џејмс Веб ни покажаа дека има повеќе да се види и…