Туризмот во групата на најбрзо растечките индустрии на 21 век

16.01.2012 Врз основа на проценките на развојот на светската економија во текот на 21 век приоритетно…

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ ЗАКАНА ЗА ТУРИЗМОТ НА МАЛДИВИТЕ

26.12.2011 Автор: д-р Дејан Илиев Во последните децении се јавуваат интензивни промени на климата како последица…

Потенцијали за екотуризам во долината на Злетовска Река

16.12.2011.  Автор: Анита Милевска На прашањето: што е екотуризам, тешко може да се одговори, а и…

Велигденскиот остров и неговите тајни

8.12.2011.  Подготвил: Ивица Маџевиќ Велигденски Остров (Шпански: Isla de Pascua, Полинезиски: Rapa Nui) е еден од…

Ерупцијата на вулканот во Конго го зголеми туризмот

CNN-Исфрлајќи лава на околу 300 метри височина еруптира еден од активните вулкани кој се наоѓа во…

Викенд предлог: Скопска Црна Гора

25.11.2011. Скопска Црна Гора е средно висока планина, која се протега помеѓу Кумановската котлина на исток,…

Племето Комбаи – живот како во камено време

25.11.2011.  Густите шуми на Папуа се богат и комплициран мозаик на различни племенски групи. Далеку од…

ПАМУККАЛЕ – ФЕНОМЕНОТ НА ТУРЦИЈА

16.11.2011.   Едно од најинтересните места што ги создала природата, не само во Турција туку и…