Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "астрономски настани"

Астрономски настани во првата половина на 2012 година

Астрономски настани во првата половина на 2012 година

3.01.2012  Овде се прикажани позначајните астрономски настани до крајот на месецот јуни, 2012 година, според датум и по средноевропско време. ЈАНУАРИ 3-4 јануари – Метеорски рој Квадрант. Квадрант (Квадрантис) е интересен метеорски рој, со максимум до 40 метеори на час. Максимумот обично е на 3 и 4 јануари, но зачестени појави може да има во периодот од 1-5 јануари. Најдобра ќе се гледаат од некоја темна локација по полноќ. 5 јануари – Перихел. Во 02 часот, Земјата ќе биде … Read entire article »

Filed under: Географски вести

Advertisment ad adsense adlogger