Глечерот Мингјонг во Тибет се топи со огромна брзина!

14.10.2020 Глечерот Мингјонг е еден од најголемите глечери во Кина. Се наоѓа на планинскиот венец Меили,…

Наместо глобално затоплување, некои руски климатолози предвидуваат глобално заладување уште наредната година

4.03.2013 Руските научници, врз основа на одредени климатски индикатори, наместо глобално затоплување, предвидуваат глобално заладување кое…

Помалку мраз на Арктикот условува повеќе снег во Европа!

Според најновите истражувања, веројатноста за постудени и поснежни зими во Централна Европа и околните подрачја се…

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ ЗАКАНА ЗА ТУРИЗМОТ НА МАЛДИВИТЕ

26.12.2011 Автор: д-р Дејан Илиев Во последните децении се јавуваат интензивни промени на климата како последица…