Articles Comments

ИГЕОГРАФИЈА » Entries tagged with "загадување"

ЗАДУШЕНИОТ ГРАД: ГЕОГРАФИЈАТА И АРХИТЕКТУРАТА НА СКОПЈЕ

ЗАДУШЕНИОТ ГРАД: ГЕОГРАФИЈАТА И АРХИТЕКТУРАТА НА СКОПЈЕ

25.12.2011   Многу чести се дискусиите за Скоје, главниот град на Република Македонија (како многупати пред, а секако и во иднина) условно речено се дави во радијациони магли (прашина, чад, издувни гасови). Сите се прашуваат зошто, како да го надминеме овој проблем, кој е виновен итн. На овие и бројни други прашања одговори има, но прашање е дали некој сака да ги слушне, а камоли да постапи по нив. Имено, Скопје е град лоциран во Скопската Котлина … Read entire article »

Filed under: На тема, Отворено...