Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "насока туризам"

Посета на Истанбул – градот на два континента!

Посета на Истанбул – градот на два континента!

13.02.2012 Во периодот од 8-12.02.2012 година, дел од студентите на Институтот за географија при ПМФ во Скопје (насока туризам) во придружба на нивните наставници, го посетија 15-тиот меѓународен саем за туризам EMMIT 2012 кој се одржа во Истанбул, Турција. Покрај посета на саемот, според програмата детално беа разгледани најзначајните знаменитости на европскиот дел на Истанбул (Сината џамија, Аја Софија, Хиподромот, Топкапи сарајот, Долмабахче дворецот, Капали чаршијата и други. Освен тоа беше изведено и двоиполчасовно крстарење по … Read entire article »

Filed under: Географски вести

Advertisment ad adsense adlogger