Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "најбогата земја"

Катар – најбогатата земја на светот

Катар – најбогатата земја на светот

21.02.2012 Географија: полуостровска држава со пустинска клима Катар, или уште попознато како државата Катар или како што локално го нарекуваат Давлат Катар, е Арапски емират, земја на Блискиот Исток, која го зазема малиот катарски полуостров лоциран на североисточниот брег на големиот Арапски полуосторов. Инаку, Катарскиот полуостров е долг 161 километар, а целата држава има површина од 11.500 км квадратни или речиси колку половина од територијата на Македонија. Поголемиот дел од Катар е покриен со песок и со ниски треви, … Read entire article »

Filed under: По Светот

Advertisment ad adsense adlogger