Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "Плачковица"

Плачковица – планина која треба да се посети и доживее!

Плачковица – планина која треба да се посети и доживее!

24.03.2012 Од бројните планини и предели што ги имам посетено или истражувано низ Македонија, планината Плачковица ми остави особен впечаток. За тоа има повеќе причини, а дел од нив ќе наведеме во оваа кратка статија. Останатите можете сами да ги доживеете откако ќе прошетате по планината. Плачковица (1754 м) е дури 20-та по височина планина (од 38 планини) во Република Македонија и 5-та по височина во источниот дел на државата (по Осоговски Планини, Беласица, Влаина и Малешевски … Read entire article »

Filed under: Викенд предлог, Чудесна Македонија

Advertisment ad adsense adlogger