Убавините на селото Стровија

19.05.2018 Селото Стровија се наоѓа во крајниот северен дел на Прилепско Поле, на територијата на Општина…

Гиторн – „Холандската Венеција“

6.11.2017 Холандија е позната по своите канали, цвеќиња, воденици, како и богатата историја. Во северниот дел…

За исчезнатото село Бислим кај Куманово

30.06.2016 Бислим била мала претежно сточарска населба. Се наоѓала на варовничка подлога на надморска височина од…

Убавините на Зрзе – село во прегратките на Даутица

28.06.2012 На околу 30 километри северозападно од Прилеп, во падините на планината Даутица, на надморска височина…