Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "семинар"

Пролетен семинар за професорите по географија во организација на Македонско географско друштво

Пролетен семинар за професорите по географија во организација на Македонско географско друштво

25.03.2019 Според традицијата на прагот на пролетта, Македонското географско друштво на 20 март 2019 година, го организираше пролетниот семинар за професорите по географија во основните и средните училишта. Семинарот се одржа во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, а како слушатели беа евидентирани 158 професори по географија. На овој прв семинар предвиден во програмата за работа на Друштвото за 2019 година, беа презентирани три интересни предавања од: проф. д-р Александра Лозаноска, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Економскиот Институт, Скопје … Read entire article »

Filed under: Активности, Наставни

Успешно реализиран пролетниот семинар за професорите по географиja

Успешно реализиран пролетниот семинар за професорите по географиja

24.03.2018 На 21 март 2018 година, во организација на Македонското географско друштво беше одржан пролетниот семинар за наставниците и професорите по географија. Семинарот се одржа на Природно-математичкиот факултет во Скопје, на Институтот за географија – матичната куќа на географијата во Македонија. Покрај воведното обраќање на претседателот на Друштвото, на присутните слушатели на семинарот поздравни зборови им упатија проф. д-р Ристо Мијалов, раководител на Институтот за географија, проф. д-р Никола Панов, продекан за финансии на Природно-математичкиот факултет и … Read entire article »

Filed under: Активности, Географски вести, Наставни

Во организација на Македонското географско друштво, одржан семинар за наставниците по географија

Во организација на Македонското географско друштво, одржан семинар за наставниците по географија

20.03.2013 Согласно програмските активности, претседателството на Македонското географско друштво, на ден 16.03.2013 година (сабота) во просториите на Институтот за географија при Природно-Математичкиот факултет во Скопје, организираше еднодневен семинар за наставниците и професорите по географија од основните и средните училишта. Семинарот беше наменет главно за стручно усовршување на наставниот кадар во основните и средните училишта. Во таа смисла, беа презентирани неколку интересни и актуелни теми и тоа: Меѓусебните влијанија на глобалното затоплување и стопанските активности, од предавачот д-р … Read entire article »

Filed under: Географски вести

Семинар во организација на Македонското географско друштво

Семинар во организација на Македонското географско друштво

Во сабота на 21 јануари, во просториите на Природно-математичкиот факултет беше одржан четвртиот Семинар за наставниците по географија во Република Македонија, во организација на Македонското географско друштво. И покрај релативно лошите временски услови, на настанот присуствуваа 50-тина наставници од различни делови на државата. Во рамките на семинарот беа презентирани 3 стручни предавања поврзани со регионалната географија, односно географските региони во Светот (проф. д-р Благоја Маркоски), потоа географијата и геополитиката (проф. д-р Ристо Мијалов и Горан … Read entire article »

Filed under: Активности

Advertisment ad adsense adlogger