Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "Јарловци"

Експедиција: Стаза Шопова 2010 (30.09-05.10.2010)

Експедиција: Стаза Шопова 2010 (30.09-05.10.2010)

10.10.2010. Од архивата…Традиционално ИЗСГ Природник беше гостин на експедицијата наречена Стаза Шопова. Стаза Шопова 2010 се одвиваше наизменично во Србија и Бугарија. На оваа експедиција учество заземаа 14 студенти од различни студенски години од Институтот за Географија. Првиот ден беше искористен за разгледување на градот Ниш и одење до Власина. Вториот ден од експедицијата претставуваше дестинацијата Пл. Грамада и искачување на нејзиниот врв Вртоп 1719 м. За време на пешачењето по околниот терен беа забележувани повеќе видови на … Read entire article »

Filed under: Природник...

Advertisment ad adsense adlogger