Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "Џејмс Камерон"

Подготовка на повеќе експедиции до најдлабоката точка на планетата Земја

Подготовка на повеќе експедиции до најдлабоката точка на планетата Земја

11.03.2012 Канадскиот режисер на филмовите Титаник и Аватар, големиот авантурист Џејмс Камерон, се подготвува до крајот на април да се обиде да спушти до дното на Маријанскиот ров, најдлабокото место на Земјата кое лежи на 11 км под површината на Тихиот океан. Намерата на режисерот е да изврши снимање на дното и по можност да донесе примероци од тамошниот жив свет на површината. Експедицијата Deepsea Challenge се организира од страната на National Geographic и тоа е прв … Read entire article »

Filed under: Географски вести, На тема

Advertisment ad adsense adlogger