Articles Comments

ИГЕО-ПОРТАЛ » Entries tagged with "2013"

Матерхорн – остварување на сонот

Матерхорн – остварување на сонот

Матерхорн – овој убавец на Алпите висок 4478 метри е сместен на границата помеѓу Италија и Швајцарија и без сомнение претставува еден од најпознатите врвови на планетата Земја. Врв што буди воздишки помеѓу планинарите и алпинистите, но и кај сите останати кои некогаш го виделе на фотографија. А секој што барем еднаш се нашол во близината на Матерхорн ја почувствувал хипнотизирачката сила на оваа моќна планина која го држи вашиот  поглед заробен со часови во … Read entire article »

Filed under: По Светот

Advertisment ad adsense adlogger